Wat is SEO?

Wat is SEO? En moet mijn website dat ook, SEO? SEO (Search Engine Optimization) is het beter vindbaar maken van jouw website in zoekmachines zoals Google. Dus ja, SEO is ook voor jouw website van groot belang als jij wilt dat jouw potentiële klanten jouw website vinden. SEO zorgt voor meer bezoekers op jouw website. Potentiële klanten vinden jou in plaats van andersom!

Wat is SEO volgens DaphneCommunicatie?

SEO gaat om de algehele kwaliteit van een website en de kwaliteit van de content op die website

Door goede SEO is jouw bedrijf beter vindbaar in Google dan jouw concurrenten

SEO webteksten zorgen voor bezoekers op jouw website, klantgerichte teksten voor conversie

Voor goede SEO is uitvoerig zoekwoordenonderzoek vooraf essentieel

Wat is SEO? een MUST!

SEO is ook voor jouw website een must want:

 • SEO zorgt voor meer bezoekers op je website;
 • Door goede SEO ben jij beter vindbaar dan jouw concurrenten;
 • Door goede SEO snippets klikken bezoekers eerder op jouw tekst in de zoekresultaten van Google;
 • Door klantgerichte SEO teksten herkennen klanten zich in jouw product of dienst;
 • Verkoopgerichte SEO webteksten laten bezoekers op je website doen wat jij graag wilt dat ze doen: een aankoop, een informatie- of offerte aanvraag, een inschrijving op een nieuwsbrief of een telefonisch contact;
 • SEO verhoogt je omzet;
 • SEO zorgt voor een succesvolle website die resultaat oplevert!
Zoekwoorden

Wat is SEO? Zoekmachine optimalisatie!

SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie. SEO is het optimaliseren van jouw website zodat zoekers op het internet, die op zoek zijn naar jouw product of dienst, jouw website vinden en op jouw website terecht komen. Een goede SEO website doet wat hij moet doen: vindbaar zijn, aanspreken, overtuigen en verkopen. Iedere ondernemer wil toch online gevonden worden? Voor continuïteit van jouw bedrijf heb je klanten nodig en dat betekent dat jij je moet bevinden daar waar jouw potentiële klanten zoeken. Vindbaarheid is een belangrijke voorwaarde voor online succes. Maar met een toenemende hoeveelheid informatie die online beschikbaar is, neemt ook de concurrentie toe. Door professionele SEO zorg je ervoor dat bezoekers op jouw website terechtkomen in plaats van bij je concurrent. Om die bezoekers op jouw website te krijgen moet de SEO zo goed worden gedaan, dat jouw webpagina’s hoog in Google verschijnen. Zoekmachine optimalisatie is meer dan alleen het verbeteren van individuele pagina’s. SEO is het strategisch laten groeien van een website. Om dat voor elkaar te krijgen heb je een SEO specialist nodig. DaphneCommunicatie helpt je daar graag bij.

Wat is SEO? Uitgebreid zoekwoorden onderzoek!

Iedere zoeker op het internet zoekt met een reden. Hij heeft een probleem, een vraag of een behoefte waar hij antwoord op wilt hebben. Hij tikt zoekwoorden in, bekijkt de zoekresultaten en klikt uiteindelijk op een hoog gerankte link die hem aanspreekt (daarom zijn de title en de meta description zo belangrijk!). Bij SEO staat jouw doelgroep centraal. Jouw doelgroep die zoekwoorden intikt in Google om jouw product of jouw dienst te vinden. Maar welke trefwoorden gebruikt jouw doelgroep? Welke keywords tikken zij in om bij jouw website terecht te komen? Vaak is dat niet één woord, maar een combinatie van zoekwoorden. Voor goede SEO is het belangrijk eerst uitvoerig zoekwoorden onderzoek te doen. Jouw aanbod, jouw SEO webteksten, moeten aansluiten op de vraag, de zoekwoorden, van jouw potentiële klanten. Diepgaand keyword onderzoek wijst uit op welke zoekwoord combinaties jouw doelgroep zoekt en of daar al dan niet veel concurrentie op is. DC doet jouw zoekwoorden onderzoek en adviseert jou bij het bepalen van de juiste keywords.

Wat is SEO? Heeeeeel veel puntjes op de i!

Goed toegepaste SEO is vooral heeeeeeel veel puntjes op de i! IJzersterke SEO titels, correcte URL’s, de meest verkoopgerichte meta descriptions, de beste taglines, links naar aanvullende webpagina’s, links naar en van andere relevante websites, doordachte meta tags, aansprekende SEO koppen, foto’s, plaatjes, video’s, gebruiksvriendelijkheid, email marketing, klantgerichtheid, dynamiek, verkoopgerichtheid, relevante content, kwalitatieve webteksten, call to actions, online zichtbaarheid via social media, enzovoort.

Zoals je ziet is een goede SEO pagina meer dan een tekst met keywords, geschreven om vindbaar te zijn in de zoekmachines. Is de tekst uniek? Herkent de klant zich in de tekst? Behandelt de tekst het probleem van de klant en geeft het een oplossing? Door vooraf goed na te denken over je doel, doelgroep, zoekwoorden en gewenste acties, creëer je aan de ene kant webteksten die aansluiten op de behoeften van jouw potentiële klanten en zorg je aan de andere kant dat Google jouw pagina’s gaat zien als waardevolle, relevante content voor het indexeren en hoog ranken van je website.

Marketing & Communicatie
Wat is SEO?

Wat is SEO? DaphneCommunicatie!

DaphneComunicatie is dè SEO specialist om jouw website vindbaar, klantgericht en verkoopgericht te maken. Ik schrijf voor jou SEO webteksten die scoren!DaphneCommunicatie helpt jou graag met:

 • Uitgebreid zoekwoorden onderzoek;
 • Het verbeteren en optimaliseren van je bestaande webteksten;
 • Het klant- en verkoopgericht schrijven en inrichten van jouw website;
 • Het schrijven van nieuwe SEO pagina’s op geanalyseerde zoektermen;
 • Het maken en inrichten van een compleet nieuwe website die volledig van kop tot staart SEO is ingericht;
 • Jouw online marketing strategie.

Dus wil jij dat potentiële klanten jouw website voortaan vinden? Wacht dan niet langer en neem vandaag nog contact met mij op!

Wat klanten zeggen