Webteksten die scoren? | DaphneCommunicatieWebteksten die scoren? | DaphneCommunicatie

Online zichtbaar, zichtbaar online!

info@daphnecommunicatie.nl | +31 6 361 229 70

DaphneCommunicatie

“Overtuigende SEO webteksten die vindbaar zijn én verkopen zorgen voor
jouw online succes”

Webteksten

Heb jij moeite met het schrijven van goede webteksten? Klantgerichte webteksten die zijn afgestemd op jouw doelgroep en vindbaar zijn in de zoekmachines. Die het probleem van je klant bloot leggen en jouw product of dienst als oplossing aandragen. Verkoopgerichte content met een duidelijke Call to Action, waardoor jouw bezoeker op je website ook daadwerkelijk iets doet: een aankoop of informatie/offerte aanvraag. Lukt jou dat niet?

Dat is niet zo vreemd. Vindbare SEO Webteksten schrijven en bezoekers naar conversie (aankoop) leiden, is namelijk een professie. Een specialisme waar met heel veel facetten rekening gehouden moet worden. Een SEO tekstschrijver is ervaren in het klantgericht schrijven voor bezoekers en zoekmachines en dat is gelijk het verschil met ‘gewone’ tekstschrijvers. Schrijven voor het web is een specialisatie en daar komt heel veer meer bij kijken dan bij het schrijven van offline teksten!

Webteksten zelf schrijven of toch maar niet!

Webteksten schrijven is dus een specialisme. Toch schrijven heel veel bedrijven hun webtekst zelf of laten dat door een niet SEO gespecialiseerde tekstschrijver doen. Zij zien de webteksten als een sluitpost of een onnodige kostenpost. Het tegendeel is echter waar! Aansprekende web content is een essentieel onderdeel van je website om potentiële klanten op je website te krijgen, te houden en te overtuigen.

Een mooie of dure website staat niet gelijk aan een goede website. En een mooie website betekent nog niet dat die website klantvriendelijk is en resultaat oplevert. De SEO webteksten op die mooie website, die moeten jouw potentiële klanten verleiden en overtuigen. Sterke website teksten met duidelijke call-to-actions zijn een klantenmagneet, een lead generator, zorgen voor conversie en dus voor omzet.

Het laten schrijven van jouw webteksten door een SEO copywriter levert jou resultaat en online succes en is de investering dus meer dan waard!

Webteksten

Webteksten tegenover website design

Eindelijk is hij dan klaar. Je website. Prachtig ontwerp, responsive design, de laatste snufjes. Nu alleen de webteksten nog. O ja, de webteksten!

Webteksten zijn even belangrijk als het ontwerp van je website. Tekst is de kern van iedere website. Want wat heb je aan een prachtige website, als bezoekers hun behoeften niet vervuld zien door aansprekende teksten? Die bezoekers verdwijnen weer even snel als ze gekomen zijn. Zonder actie, zonder aankoop.

Jouw website kan een prachtig design hebben, maar als de bezoeker niet direct ziet wat jij voor toegevoegde waarde voor hem hebt en de webteksten  niet geschreven zijn vanuit de klantbeleving, levert die website jou niets op. Wanneer bezoekers zich niet herkennen in jouw website teksten ben je ze zo weer kwijt. Een duidelijke tagline, menustructuur, links, call to actions en ijzersterke webteksten leiden jouw bezoekers de weg naar de actie die jij graag wilt dat ze doen!

Vindbaar door SEO webteksten

Bezoekers verdwijnen dus als zij op jouw website geen antwoord krijgen op hun vragen of geen oplossing voor hun problemen. Als jouw webtekst de bezoeker niet helpt en niet overtuigt, ben je je bezoeker in 20 seconden weer kwijt!

Áls zoekers jouw website al gevonden hebben! Want website teksten die niet SEO (Search Engine Optimization) zijn, die niet op relevante zoektermen geschreven zijn, die content is dus vaak niet vindbaar in de zoekmachines van Google!

Website optimalisatie gebeurt gedeeltelijk aan de achterkant van jouw website, maar voor een heel groot gedeelte ook aan de voorkant, door SEO geschreven kwalitatieve webteksten. Een SEO tekstschrijver die het vak verstaat, verweeft de website optimalisatie in de creatie van kwalitatieve, klantgerichte, wervende webteksten, want:

  • Door SEO webteksten vinden zoekers jouw website in de zoekresultaten;
  • Door SEO webteksten worden zoekers bezoekers van jouw website;
  • Door aansprekende en overtuigende teksten gaan bezoekers over tot actie en doen zij een aankoop, inschrijving, telefoontje, offerte aanvraag of informatie aanvraag.

Webteksten die scoren!

Wil jij webteksten die scoren? Een succesvolle website die voor je werkt? Die bezoekers, klanten en een handeling oplevert? Dan kan je of zelf heel veel lezen, leren en informatie tot je nemen en een poging wagen. Of je kunt een professionele SEO tekstschrijver inhuren. Wacht dan niet langer en neem vandaag nog contact met mij op!

In de DC SEO tips ontvang je gratis tips in je mailbox voor webteksten die scoren.