LinkedIn Pulse

LinkedIn Pulse

LinkedIn Pulse 529 469 info_y2b1tdh8

LinkedIn Pulse, hoe werkt het? 5 tips …

Ken jij LinkedIn Pulse al? LinkedIn Pulse is een effectieve manier om blogs of artikelen te delen met jouw zakelijke netwerk op LinkedIn. LinkedIn was al interessant vanwege het zakelijk netwerken en het delen van relevante en waardevolle content met jouw connecties. Met linkedIn Pulse kan je LinkedIn nog effectiever inzetten!

Wat is linkedIn Pulse?

Met LinkedIn Pulse kun je effectief blogs plaatsen en delen met jouw netwerk op LinkedIn. Op LinkedIn Pulse zijn artikelen en blogs te lezen over interessante onderwerpen. LinkedIn Pulse is voor jouw bedrijf een uitstekende tool om te publiceren en know-how en expertises te delen. Goed voor de publiciteit van jouw bedrijf! Je vindt LinkedIn Pulse in het menu onder interesses/interests. 5 tips voor het toepassen van LinkedIn Pulse:

Tip 1: Zet LinkedIn Pulse in als onderdeel van jouw online marketing

Als jij regelmatig blogt en artikelen schrijft voor jouw bedrijf dan zal je deze blogs hoogst waarschijnlijk vanaf jouw website delen via de verschillende social media. Vanaf nu kan je LinkedIn Pulse aan je online marketing toevoegen. Deel jouw blog of artikel voortaan ook via Pulse en je bereikt heel effectief jouw netwerk.

Zodra jij namelijk een blog deelt op Pulse krijgt jouw hele netwerk daar een melding van.

Jouw blog staat dus niet alleen vermeld in LinkedIn Pulse en op jouw LinkedIn profiel, maar al jouw connecties krijgen een bericht dat jij een blog hebt geplaatst. Jouw gehele netwerk kan lezen over jouw expertise. Hoe mooi is dat! En wat gaat jou dat opleveren?

Tip 2: LinkedIn Pulse alleen in Engelse LinkedIn profiel

LinkedIn Pulse is tot op heden alleen te gebruiken in het Engelse LinkedIn profiel. Op de homepage ofwel startpagina van LinkedIn verschijnt dan een extra keuze naast ‘share an update’ en ‘upload a photo’, namelijk: ‘publish a post’. Hier kan je je blog of artikel plaatsen. Het schijnt dat de mogelijkheid om blogs te publiceren in LinkedIn Pulse binnenkort ook voor alle Nederlandse leden beschikbaar komt. De taal van jouw profiel kun je wijzigen onder ‘instellingen’ en dan ‘taal’.

Tip 3: wat en wanneer bloggen op LinkedIn Pulse

Je artikelen voor LinkedIn schrijf je over een specifiek onderwerp dat interessant is voor jouw doelgroep. Een concreet onderwerp waar jij veel vanaf weet en waarvan de informatie relevant en van toegevoegde waarde is om te delen met jouw netwerk. Bedenk een korte wervende titel, die connecties triggert om jouw artikel te lezen. Denk na over het tijdstip waarop je het artikel plaatst op LinkedIn. Het plaatsen van jouw blog op een tijd dat een groot deel van jouw netwerk online is vergroot het bereik. Op LinkedIn Pulse krijgt een ieder in jouw netwerk weliswaar een melding van jouw post, maar jouw connecties krijgen wel meer meldingen. Een melding die binnen komt op het moment dat jouw contacten actief zijn, levert meer resultaat op (meer views, likes, shares). Donderdag en zondag zijn de beste dagen om een blog te plaatsen. In de vroege ochtend en/of de vroege avond.

Tip 4: betere vindbaarheid door het toevoegen van tags

Onderaan je Pulse post heb je de mogelijkheid om drie tags toe te voegen voor een betere vindbaarheid van jouw blog . Je vult daar in waar jouw artikel / blog over gaat en op welk onderwerp je gevonden wilt worden. Gaat jouw artikel over human resources of social media of SEO? Vul het in bij de tag optie. Vooralsnog heb je alleen de mogelijkheid om te kiezen uit Engelstalige suggesties.

Tip 5: artikel met afbeeldingen scoort hoger in LinkedIn

Uit onderzoek blijkt dat blogs met afbeeldingen hoger scoren op LinkedIn Pulse. Plaats dus Foto’s of illustraties in je artikel die je tekst ondersteunen, verduidelijken of visualiseren. Ga jij nu aan de slag met het plaatsen van blogs op LinkedIn Pulse? Ik wens je veel succes en resultaat.

Hulp nodig?

Ben je zelf niet zo’n schrijver en laat je het schrijven van artikelen liever aan iemand anders over? Dan help ik je graag met jouw profilering. Neem contact met mij op en samen bepalen we jouw online marketing strategie.