Mobiel vriendelijke website

Mobiel vriendelijke website

Mobiel vriendelijke website 534 474 info_y2b1tdh8

Of jij een mobiel vriendelijke website hebt of niet is belangrijk voor de vindbaarheid van jouw website. Als je nog geen mobiel vriendelijke website hebt doe je er goed aan dit heeeeeeeel snel te realiseren. Want gebruikers die via een mobiel apparaat een zoekopdracht uitvoeren zien vanaf 21 april 2016 namelijk vooral mobiel geoptimaliseerde websites naar boven komen.

Jouw niet mobiel vriendelijke website is dus niet langer vindbaar in de mobiele zoekresultaten.

Wat een gemiste kans. Je verliest klanten. Snel aan de slag dus!

Mobiel vriendelijke website belangrijk voor website ranking

Google gaf al een tijdje aan dat websites mobiel vriendelijk moeten zijn. Sinds 21 april 2016 heeft het mobiel toegankelijk zijn van jouw website echt invloed op jouw mobiele website ranking. Google gaf dit nadrukkelijk aan: “Startin April 21, we will be expanding our use of mobile-friendliness as a ranking signal”. Deze aanpassing is wereldwijd doorgevoerd en is een zwaar wegende ranking factor binnen de zoekresultaten van Google. Een niet mobiel vriendelijke website voldoet nu eenmaal niet aan de eisen die Google stelt: kwalitatieve en relevante content vinden voor haar klanten. Content die mobiel moeilijk leesbaar is, is niet klantvriendelijk, niet toegankelijk en dus vanaf heden mobiel ook niet meer vindbaar. Reden te meer om ervoor te zorgen dat ook jij een mobiel vriendelijke website krijgt!

Go mobile or go home: mobiel vriendelijke website noodzaak!

Het is logisch dat Google wil dat websites mobiel vriendelijk zijn. Het mobiele internetgebruik is enorm toegenomen en stijgt nog steeds. In Nederland gebruiken steeds meer mensen smartphones en tablets om te internetten.

In 2016 zal het totale internetverkeer voor meer dan 50 procent plaatsvinden vanaf mobiele apparaten.

Alleen daarom al wil jij toch ook dat jouw website mobiel te vinden is? Hoeveel klanten loop jij mis doordat jij geen mobielvriendelijke website hebt? Hoeveel minder omzet heb jij omdat je nog geen tijd en geld hebt willen of kunnen spenderen aan een mobiele website? Loop geen klanten en omzet meer mis en neem vandaag nog contact met mij op voor een vindbare responsive website.

Mobiele website test

Wil je weten of jouw website mobiel vriendelijk is? Doe de test en je weet het direct.

Hulp nodig?

Denk jij na het lezen van dit artikel: ‘ik moet aan de slag met mijn website’. Neem dan contact met mij op. Ik help jou graag met een succesvolle website.